Home

Rouwregister

Dirk Van Duppen


Op maandag 30 maart overleed dokter Dirk Van Duppen, na een leven vol engagement en zorg voor de medemens. Op dit online rouwregister kunt u uw medeleven betuigen.

Als voorzitter van Geneeskunde voor het Volk en actief lid van de PVDA trok Dirk onvermoeibaar ten strijde tegen onrecht en lanceerde hij het kiwimodel voor betaalbare geneesmiddelen, een strijd die hij onlangs nog, middenin deze coronacrisis, van ‘vitaal belang’ noemde.

We zullen je missen, lieve Dirk, we zetten jouw strijd voort.

996 gedachten over “Home

 1. Innige deelneming aan Lieve en de familie.Het weggenomen worden uit dit leven is lastig om dragen voor jullie als familie.Dirk was een voorbeeld voor velen.Hij zal gemist worden.Het blijft een troost om z’on lieve man gekend te hebben.Hij stond steeds op de 1e rij om te helpen,als dokter en als helper of bemiddelaar….dat was Dirk.Ik hoop,maar ben er vrij zeker van dat alle mooie herinneringen die Dirk kenmerken zullen bewaard blijven in ieders gedachten.Dirk het gaat je goed………

 2. Beste Dirk,
  Beste Lieve, kinderen en familieleden,

  Ik herinnerde me nog sterk onze eerste ontmoeting op een debat over het Milgram-experiment, je viel op door een vurig pleidooi voor de goedheid van de mens, het potentieel tot samenwerken en zo veel meer. Neergepend in jouw boek de supersamenwerker, maar nog veel meer in jouw handelen. Jouw lezing hierover voor het personeel en de gidsen op Kazerne Dossin sloeg in als een bom, omwille van de hoop die eruit sprak. Het heeft ons mede doen beseffen, dat in herinneren vooral de hoop en het potentieel tot het goede cruciaal is in het werken aan een betere samenleving. Elke mens blijkt uniek, en allen zijn we slechts een stofvlokje groot in een oneindige wereld. Maar sommige mensen hebben impact, maken het verschil, doen de stof vlokjes opwaaien. Ik ben heel blij jou te hebben tegen gekomen op mijn pad en altijd zal ik jou belangrijke boodschap meedragen en doorgeven. Dank voor wat geweest is en nog zal komen!

 3. Beste Lieve, en beste familie van Dirk.
  Hoewel “een zanger een groep is”, blijven de inzet en de kwaliteiten van Dirk onvervangbaar en betekent zijn verdwijnen voor ons een blijvend verlies.
  Onmiskenbaar heeft hij niettemin sporen achtergelaten waar velen op zullen verder gaan, ieder op zijn manier.
  Onze gedachten zijn bij jullie, nu jullie niet meer zijn stem horen.
  Lieve, het moet verschrikkelijk zijn om je levensgezel te verliezen.

 4. Dat Dirk een stempel heeft gedrukt op de geneeskunde staat als een paal boven water . Maar hij stond ook dicht bij de mens ,puur , warm, krachtig door zijn eenvoud.
  Geapprecieerd door velen.
  Veel sterkt voor Lieve en de kinderen

 5. Mijn eerste contact met Dirk datteert ergens van 2005 toen ik voor intal vormingscycli “Gezondheid en globalisering” organiseerde aan geneeskunde faculteiten . Dirk kwam er regelmatig vorming geven. Kort daarna was er het boek De Cholesteroloorlog dat me helemaal weg blies. Ik werd een fan. Nadat De Supersamenwerker uitkwam organiseerden we met enkele vrienden een discussie brunch over het boek. Onvergetelijke momenten waarvan Dirk niks af wist natuurlijk, maar die voor mij wel belangrijk waren. En zo zijn er veel momenten bij veel mensen vermoed ik. In die zin gaat de impact van Dirks leven nog veel verder dan we nu in de media zien. Dirk, merci voor je leven.

 6. We zullen je hard missen, Dirk. Nog steeds onvoorstelbaar dat je op zo een korte tijd moest heengaan. Heel veel sterkte aan gans de familie en vrienden. R.I.P. Dirk.

 7. Beste Lieve en kinderen, beste familie,
  Eerste zondag zonder Dirk, vreemd en pijnlijk.
  U zult mij niet kwalijk nemen dat ik Dirk en jullie heb meegenomen in mijn gedachten bij het kijken naar een buitenlandse ‘quarantaine mis’.
  Wat alleszins doorheen alle vrienden en geestesgenoten zal blijven nazinderen, is de stempel die persoonlijkheden als Dirk duurzaam in een maatschappij instilleren. Gelijkwaardigheid van mensen, aandacht voor de zwakkeren, strijd tegen onrecht….
  Warme groet en moed, Réginald

 8. Mijn diepste medeleven aan Lieve, Ben, Ward, Lien. Aan familie, vrienden en kameraden van Dirk sterkte om dit immense verlies te dragen. Onze levens zijn verweven. Dirk heeft inzichten gegeven die mijn levenskeuzes bepalen tot op de dag van vandaag. Op een bizarre manier zit daar troost in: dat het uiteindelijk toch de liefde is die overwint. Want makkelijk was dat niet altijd tussen ons. Ik ben lang heel boos geweest op Dirk. En hij op mij kan ik me voorstellen. De gift van zijn openbaarheid van lijden in de laatste maanden, de eruditie en kracht waarmee hij nog een laatste keer de kantelende wereld duwde in de richting van samenwerking… ik vond dat zo straf. Dat het laatste stukje van de reis in intimiteit is moge verlopen wens ik al zijn geliefde intimici toe. Rust in vrede, Dirk. Het komt goed.

 9. Beste Dr. Seuntjes en gezin. Allereerst mijn innige deelneming. Wanneer ik je zag spreken kwam je zo gedreven en pationeel uit. Je uitleg gaf inspiratie aan vele. Je hart was altijd op de juiste plek. Heel veel sterkte Dr Seuntjes en gezin. ❤

 10. Beste Lieve en familie,
  Hoe jammer vinden wij het nu dat wij in deze Coronatijd afstand moeten houden en niet meer kunnen doen dan online een rouwbetuiging sturen. In normale tijden zou het volk, Dirk’s volk, waarvoor hij zo hard en lang gestreden heeft, in massa opgekomen zijn om een laatste erehaag te vormen voor iemand die belangeloos het voortouw nam voor hen en nu moeten jullie jammer genoeg alleen gaan. Zeker nu, wanneer er zoveel gesproken wordt over “de helden van de zorg”, kan er toch wel gesteld worden dat hij op dat punt zeker vooraan stond in een strijd tegen alle gevestigde belangen in, wat vaak gepaard ging met veel tegenwerking en geboycot van bepaalde kanten. Met recht en reden mag hij inderdaad stellen dat hij de hem toegemeten tijd goed gebruikt heeft. Veel meer dan goed zelfs! Mogen wij jullie bij deze toch ons innig medeleven betuigen en jullie veel sterkte toewensen?
  Jullie mogen fier zijn op zo’n echtgenoot en vader!

 11. Ik gedenk Dirk als een zeer intelligent en sociaal voelende mens waarmee het steeds aangenaam samenwerken was. Hij maakte indruk op mij door zijn groot respect en liefde voor de mens.
  Lieve en familie veel sterkte en mogen de herinneringen jullie steunen in je verdriet

 12. Veel Sterkte aan heel de familie.Ik zag u als een warm en zeer aangename intelligente man.Voor wie ik zeer veel warmte en respect voelde,als kende ik u niet goed.Maar na slecht 1 maal met hem in contact te zijn geweest,ben ik hem nooit meer vergeten.

 13. Een warm hartelijk mens
  Een prachtige persoonlijkheid
  Een schitterend mens
  Een niet te missen man
  Zo pijnlijk, zo droef
  Oprecht medeleven en heel veel sterkte aan jullie allen.

 14. Beste familie van Dirk, Veel sterkte,het verlies is groot en iemand als Dirk verliezen is voor iedereen een zware klap.Wij zullen nooit vergeten wat een fantastisch man hij is geweest en wat zijn levenswerk voor de partij en voor vele mensen heeft betekend.

 15. Dirk zal mij blijven inspireren tot supersamenwerker die niet opgeeft om de hoop te koesteren… Bedankt!
  Aan Lieve en de kinderen, bedankt dat jullie het mogelijk maakte om de afscheidsplechtigheid mee te volgen… veel sterkte!

 16. Dirk je was een GROOT man, een voorbeeld voor velen. Een puur mens, eerlijk en vastberaden om onrecht te bestrijden. We zijn trots je mogen gekend te hebben. Veel sterkte aan Lieve en de kinderen, familie en vrienden 😢

 17. met oprechte dank aan de familie van Dr Dirk om ons de
  gelegenheid te geven om de afscheids dienst te volgen het was zo bijzonder zoals de Dr zelf ook was .
  Zijn herinnering houden wij blijvend als stuwende kracht
  om door te gaan.Sterkte bij de verwerking van dit grote verlies .

 18. Het blijft niet eerlijk dat we je nu al moesten afgeven, we hadden je er zo graag nog bij gehad de komende jaren. Zonder de samenwerking met jou zou ik een aantal dingen nooit zo snel kunnen leren hebben.
  Kant kiezen, er samen voor gaan, je patiënt steunen door dik en dun, niet afgeven, vastbijten als het nodig is in een studiewerk, je wetenschappelijke kennis en kunde gebruiken voor de 99%, blijven bijleren, durven ambitieus zijn, geduld hebben, vasthouden aan je principes maar soepel zijn, niet focussen op de moeilijkheden maar bouwen op de kracht van mensen… En zo kan ik nog een tijdje doorgaan. Zoveel dingen die we leerden van jou en anderen bij Geneeskunde voor het Volk. Al die lessen zullen nooit verloren gaan, alleen jammer dat je er niet meer bij zult zijn om ons te steunen. Merci voor alles.

 19. Woorden schieten altijd tekort bij een afscheid, maar het engagement zal blijven doorzinderen. Sterkte voor de familie en al diegenen die hem lief waren.

 20. De gouden bal

  Welke liefde mijn vader mij ook gaf,
  Ik heb het hem niet teruggegeven,
  Want ik kende als kind de waarde van zijn gave niet
  En was als man de mannen gelijk en hard

  Nu groeit mij een zoon op, zo vurig geliefd,
  Als geen ander aan een vaderhart gehangen.
  Ik geef terug wat ik eens heb ontvangen,
  Aan hem, die het mij niet geeft – of teruggeeft.

  Want als hij man is en denkt als mannen,
  Zal hij, net als ik, die eigen weg gaan.
  Vol verlangen, maar zonder afgunst, kijk ik toe,
  Als hij dat wat mij toekomt de kleinzoon schenkt.

  Diep in de ruimte van de tijd aanschouw ik
  Het spel van het leven, kalm en monter.
  Ieder werpt de gouden bal lachend verder,
  – en niemand gaf de gouden bal terug!

  Börries van Münchhausen
  Uit: ‘stilte in het midden’ Bert Hellinger

  Wij werpen jouw maatschappelijke “gouden bal” verder!
  Dank voor je inzet, je engagement, je inzichten, je enthousiasme, je kracht, je kameraadschap.
  Warme omhelzing aan Lieve en de kinderen en al wie hem zal missen…

 21. Mijn diepste respect voor deze held, die zoveel mensenlevens blijvend heeft geraakt.En mijn oprecht medeleven met zijn geliefden in hun verdriet en pijn.

 22. Innige deelneming en heel veel sterkte in deze moeilijke periode aan Lieve, de kinderen, familie en vrienden.

 23. A hero is Someone who has given his life to something then himself.
  -Joseph Campbell-

  Moge God onze zonden vergeven. Je was een grote man…een held.

 24. Liefde geven…
  Liefde krijgen…

  Van harte wens ik dat dierbare herinneringen een troost mogen zijn voor zijn echtgenote en zijn gezin.

  Ook de mensen die ooit door hem geholpen zijn geweest wens ik veel liefde toe nu ze zijn steun zullen moeten missen.

  ❤❤❤

 25. In naam van de vakgroep Huisartsgeneeskunde van de VUB zouden wij graag ons medeleven willen betuigen aan de familie, de collega’s en alle praktijken van Geneeskunde voor het Volk bij het overlijden van één van hun steunpilaren.

 26. Prachtmens! Je zal niet vergeten worden, Dirk. Veel sterkte voor de nabestaanden toegewenst.

 27. Je mededogen voor de medemens was indrukwekkend!
  Als bron van inspiratie blijf jij tussen ons allen..
  Sterkte voor de hele familie.

 28. Beste familie en collega’s,
  In naam van de bestuursraad van de Brusselse HuisArtsen Kring (BHAK) zou ik jullie onze innige deelneming, steun en waardering willen sturen. Wij appreciëren Dirk’s inzet enorm: als huisarts, wetenschapper en geëngageerd medemens. Een inspiratie voor ons allen.

 29. laat dokter Dirk die ene rechtvaardige blijven omwille van wie de wereld gespaard blijft.

 30. Met heel veel respect en bewondering voor je doorzettingsvermogen en de ontelbare wegen die je opende. Oprecht mijn hartelijke dank.
  Sterkte aan familie bij dir afscheid.

 31. Ik hoorde de krachtige toon in je stem, waar de rechtvaardigheid op het spel stond.
  Ik voelde je warme, liefdevolle woorden, wanneer je met de mensen, en over de mensheid sprak.
  Deze twee onmisbare werktuigen – in elk hand één-, en gestoeld op wetenschap, zijn broodnodig om het socialisme te laten leven.
  Begeesterd door jouw leven, Dirk, neem ik deze werktuigen met beide handen aan!
  Een dikke merci!

  Lieve, Ward, Ben en Lien, en familie, koester de liefdevolle en troostende warmte van al die mensen rondom jullie. Sterkte.

 32. Aan Lief, Ward, Ben, Lien en Louis
  een voorrecht dat ik Dirk mocht leren kennen, daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Een schat van een mens, een schat aan (mensen-)kennis … Inspirerend, engagerend, warm en integer, zacht en overtuigend … met een vracht aan oxytocine… liefde geven is liefde krijgen. Missen zullen we je altijd, maar onsterfelijk is wat je voor mij en zovelen en de maatschappij hebt betekend, nog betekent en zult blijven betekenen. En wij zullen doorgaan … met dit door te geven.
  Sterkte voor jullie en de familie in deze moeilijk tijd van afscheid nemen. Van harte, Lieve.

 33. Dirk
  Je hebt mij zo geïnspireerd, daarom wil ik je danken x rust in kracht
  We zetten je week voort 💪🏻

 34. Heel veel respect en veel sterkte voor allen die alleen achterblijven en verder moeten.We zullen je missen en in jouw spoor verder gaan.

 35. Beste Dirk,
  Ik kende je niet zo goed, maar zag je als een wijs man. Je was er voor iedereen… Dat charmeerde je. Rust zacht !🥰
  Aan de familie, treur niet. Maar herdenk Dirk in al zijn dingen en zet zijn werk voort… 💗

 36. Lieve Dirk
  zowel in “kleine” als grote dingen was je een waarachtig groot mens.
  Wat je ook uiteenzette, het was altijd heel helder, inspirerend en sterk.
  Jouw actie en jouw voorbeeld stuwen en trekken de mensheid vooruit.
  Dank je wel Dirk.
  Troost en sterkte voor je vrouw, kinderen, familie en vrienden.

 37. Bedankt Dirk,

  Voor het uitdragen van je menselijke verbondenheid !

 38. Kan me goed vinden in de manier waarop Lief De Kock het het hierboven verwoordt. De fakkel die Dirk heeft aangestoken, zal altijd blijven branden.
  Veel kracht voor zijn vrouw en kinderen en alle anderen die hem zullen missen.

 39. bedankt Dirk, je leven draagt zovéél bij aan warme menselijke verbondenheid

Geef een reactie